Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą – pomysł na obiad dla całej rodziny

Kapuśniak jest jedną z popularniejszych zup w tradycyjnych domach, które cenią typową, polską kuchnię. Warto wspomnieć, że kapusta kiszona ma bardzo wiele właściwości zdrowotnych i pozytywnie wpływa na metabolizm i ogólne samopoczucie.

Zaprowadza także „porządek” w naszym brzuchu i reguluje florę jelitową. Warto zatem od czasu do czasu ugotować kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą. W jaki sposób to zrobić? Jakich produktów warto użyć?

Jak przygotować rozgrzewającą zupę?

Przede wszystkim musimy mieć kapustę kiszoną, a nie kwaszoną, zwróćmy uwagę na ten szczegół. Produkty kiszone poddawane są naturalnej fermentacji i do tego są bardzo zdrowe. Kwaszone natomiast są przygotowywane w zalewie kwaśniej, np. w kwasku cytrynowym, dlatego jest to proces sztuczny. W takim wypadku lepiej skorzystać z kapusty zwykłej. Kapustę szatkujemy i wkładamy do garnka lub kiszoną od razu wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Po czasie dodajemy warzyw, np. potartą marchewkę, seler i przyprawy. Po godzinie dodajemy wcześniej usmażoną kiełbasę i boczek. Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą jest bardzo smaczną i pożywną zupą. Wiele osób decyduje się, by przyrządzać go jesienią oraz zimą, gdy aura za oknem jest niesprzyjająca i łatwo złapać przeziębienie. Co ciekawe, kapusta kiszona zawiera dużo witaminy C i wpływa pozytywnie i z korzyścią na naszą odporność, warto zatem skorzystać z okazji i przyrządzić kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą.

Mięsne wyroby

To, na co musimy zwrócić uwagę, to jakość mięsa i wyrobów mięsnych. Tylko wtedy będziemy mieć pewność, że wyroby te są wysokojakościowe. Jak wiadomo, nie warto oszczędzać na dobrych i smacznych mięsnych wyrobach, gdyż liczy się nasze zdrowie! Kiełbasę z Morlin możemy dodać do pysznego kapuśniaku, na pewno ubogaci smak całej potrawy i stanie się idealnym daniem dla całej rodziny!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *